Després de setmanes de sequera i de dies d’anticicló algunes zones de l’Alt Pirineu viuran un canvi meteorològic en les properes hores. Tot i que l’esperada neu, sobretot a les estacions d’esquí, només farà acte de presència en cotes altes i, bàsicament al Pirineu Occidental, el canvi de tendència serà evident a partir d’aquest divendres, quan ja arribaran les precipitacions.

Pel que fa a les previsions estacionals, tot i la poca fiabilitat que tenen, els models indiquen que aquest serà un hivern mogut.

Tot i que algunes estacions ja han obert, com ara Masella i Portè, a Cerdanya, o Baqueira, a la Val d’Aran i al Pallars Sobirà, la majoria de dominis alpins esperaran fins al primer cap de setmana de desembre, a l’espera de tenir uns majors gruixos de neu.

Parlen al vídeo: ALBERT DE GRÀCIA, METEORÒLEG DE “METEO PIRINEUS CATALANS”

El Pirineu avui