La sequera dels darrers mesos es fa més que notòria als pantans de l’Alt Pirineu. La majoria d’ells es troba aquests dies amb uns nivells d’aigua força inferiors als de l’any passat. El de Rialb, tot i presentar aquest aspecte, és l’únic de les comarques altpirinenques que disposa de més aigua que ara fa un any. En la resta de casos, com ara els d’Oliana, també a l’Alt Urgell, o els de les conques de la Noguera Pallaresa i la Ribagorçana, la disminució del nivell és notable. En el cas d’Oliana, aquest ha baixat gairebé un 10%, i actualment es troba només al 46% de la seva capacitat. Talarn està al 49%, un 5,4% menys que l’any passat, i Escales està a un 43,7% de capacitat, el que representa més d’un 60% menys que l’any passat, segons les dades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. En general, a tota la conca, la reserva d’aigua es troba a un 43% de la seva capacitat, quan fa un any era el 57%. Això fa que les xifres d’enguany se situin per sota del promig dels darrers 5 anys.

El Pirineu avui