En el marc de la IX Setmana europea de la prevenció de residus que s'ha celebrat a Europa, el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha iniciat una campanya per donar a conèixer mesures per reduir la generació de residus.

Amb l'eslògan “Donem-li una nova vida”, el consell ha distribuït cantimplores a totes les escoles de la comarca, esplais, associacions... La cantimplora és flexible i permet reduir l'impacte mediambiental que ocasionen les ampolles d'un sol ús.

Els instituts i escoles han visitat les instal·lacions del dipòsit controlat i la planta de compostatge del Pallars Jussà.

A banda de les accions realitzades amb escoles i instituts des del consell s'ha iniciat una campanya de recollida d'oli per conscienciar a la població de la gestió correcta que s'ha de fer amb aquest tipus de residus.

Parlen al vídeo: CONSTANTÍ ARANDA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui