Les segones jornades Inntec sobre innovació plantejaran d'adaptació dels sectors econòmics tradicionals a les noves tendències tecnològiques. Els organitzadors esperen assolir els 200 participants.
Les jornades van néixer a través de l'associació ACTinn, clúster de la Innovació i Noves Tecnologies, vinculada a la iniciativa Actua i reuneix una seixantena d'empreses. Entre altres objectius pretén aportar, a partir de les noves tendències tecnològiques, idees per millorar la competitivitat del teixit empresarial.

Una quarantena d'experts nacionals i estrangers, amb noms tan destacats com el director general del consorci de turisme de Barcelona, Jordi William, o el director general de Microsoft Catalunya, Jordi Marín, donaran forma al programa de dos dies, amb la finalitat de fer un tomb a l'Andorra de la innovació. El director d'ACTinn, Albert Moles, indica que aquestes segones jornades es focalitzen molt més en comerç i turisme.

Comptaran amb un espai de debat i ponències que posaran damunt la taula les novetats de productes i serveis que s'ofereixen en l'àmbit de la innovació tecnològica. Aquests són conceptes que a poc a poc s'introdueixen entre les empreses andorranes, tot i que encara hi ha un ampli marge de millora. En aquest sentit, la cluster manager d'ACTinn, Vanessa Arroyo, afirma que "quan parlem de tendències molt punteres com la intel·ligència artificial i el blockchain costa una mica". "La nostra tasca és divulgar quines són les potencialitats que poden aportar", destaca.

Les jornades Inntec, que tindran lloc el 29 i 30 d'aquest mes al Centre de congressos de la capital, s'emmarquen en el projecte Open Innovatiom Week, una iniciativa que vol mostrar tot allò que Andorra fa en matèria d'innovació. Prèviament, el dia 28, tindrà lloc una jornada sobre tecnologia Blockchain.

Parlen al vídeo: ALBERT MOLES, DIRECTOR ACTINN - VANNESA ROYO, MANAGER ACTINN

El Pirineu avui