La reunió del Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell d’aquest mes de novembre es farà en un indret singular. En comptes de realitzar-se en un dels municipis de la comarca, com es fa habitualment de forma itinerant, la trobada d’alcaldes d’aquest proper dimarts 28 de novembre tindrà lloc a Brussel·les. Fa prop de mig any el Consell d’Alcaldes ja va celebrar una sessió al Parlament de Catalunya i, aleshores, va sorgir la idea de fer el mateix, però al Parlament Europeu.

En aquest sentit, tot i que no està prevista cap reunió amb els membres del govern a l’exili, la delegació alturgellenca d’alcaldes no descarta poder-s’hi veure.

En tot cas, la reunió del Consell d’Alcaldes, que es farà en una sala que els cedirà el Parlament Europeu, serà totalment ordinària i tractarà els temes que s’aborden habitualment en aquestes trobades. Hi assistiran 17 dels 19 alcaldes de la comarca, ja que dos no han pogut modificar la seva agenda per marxar dilluns a Brussel·les i tornar dimarts.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui