L'Illa Carlemany acull l'exposició "Plastificats". Una mostra per conscienciar sobre l'ús del plàstic i el reciclatge.
En el marc de la Setmana europea de prevenció de residus s'ha previst a tot Andorra un seguit de tallers i exposicions coordinats pel Centre Andorra Sostenible.
L'objectiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus és d'organitzar arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció en la generació de residus. Andorra hi participa des de l'inici l'any 2009 ja que el projecte respon als objectius del Pla nacional de residus d’Andorra.
Al llarg de la Setmana es realitzen accions a tot Europa organitzades per diversos actors -administracions públiques, xarxes associatives, escoles, universitats, empreses, ONG, etc.- i dirigides a diversos tipus d’audiència -públic general, treballadors, estudiants, etc.
La mostra "Plastificats", exposa diferents opcions per deixar d'utilitzar material contaminant o que produeix residus.
El plàstic és un material omnipresent en la vida quotidiana en infinitat d'elements i aplicacions. "Plastificats" busca la conscienciació de la gent "i aporta alternatives per a un consum més sostenible", diu la cap d'àrea de Gestió i Control ambiental, Sílvia Ferrer.
L'exposició és itinerant, i es podrà veure la setmana que ve al Centre cultural i de congressos lauredià.

El Pirineu avui