Un total de 90 persones han assistit al cicle de conferències “Explica'm una història”, que, des de fa tres anys, impulsa l'Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Grup de Recerca i el Consell Comarcal cerdà. Es tracta d'un cicle de tres xerrades de temàtica pirinenca que tenen lloc durant els tres divendres de novembre i que tenen l'objectiu d'apropar als veïns la història de la seva comarca. Els seus organitzadors fan un balanç positiu d'aquesta tercera edició i veuen com el cicle es va consolidant any rere any.

Enguany la primera conferència es va dedicar a l’acte de consagració de la catedral de la Seu d’Urgell, a la segona es va parlar sobre el pas de Juli Cèsar per la comarca i la tercera va tractar sobre l'església i l'ajuntament de Das. Des de l'Arxiu creuen que la selecció de temes ha estat encertada i que, a més, han atret un públic ben divers.

Totes les xerrades han tingut lloc a la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui