El transport públic que uneix les comarques de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà ha complert aquest novembre el seu vintè aniversari. Per commemorar-ho, aquest diumenge s’ha fet una festa al cap del port del Cantó, on també s’ha inaugurat el nou menhir que marca la separació entre les dues comaques. En aquests vint anys de vida, el servei de taxi a la demanda que uneix la Seu d’Urgell amb Sort passant pel port del Cantó ha transportat a un total de 48.092 viatgers. Es tracta de l’únic transport públic que comunica les dues principals valls de l’Alt Pirineu, la del Segre i la de la Noguera Pallaresa. Inicialment, el transport es feia només uns dies determinats, adaptant-se a les necessitats dels estudiants de Sort que es desplaçaven a la Seu. Avui en dia, però, s’ofereixen dos serveis diaris per sentit, sempre i quant hi hagi demanda prèvia. El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, ha remarcat que els xifres de viatgers assolides fins ara demostren la importància del servei.

Pel que fa a la inauguració del nou menhir que indica la separació entre l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà, aquest s’ha tornat a col·locar després que el que hi havia històricament es perdés. A la festa d’aquest diumenge hi han assistit veïns i autoritats de les dues comarques.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui