Organyà ja ho té tot a punt per acollir el cap de setmana del 25 i 26 de novembre la Fira de Sant Andreu. L’ajuntament ha donat a conèixer aquest dilluns els detalls d’aquest certamen històric, que tornarà a comptar amb la mostra de bestiar com a principal atractiu. Enguany, però, els organitzadors han volgut donar un protagonisme especial a l’embotit artesà, tenint en compte que aquest és un dels elements més característics del poble. L’objectiu és que, a la llarga, la fira de Sant Andreu s’acabi associant a l’embotit, igual que la de Sant Ermengol de la Seu ho fa amb el formatge.

En total, la fira comptarà amb una centenar de parades d’artesania, i multisectorial així com corrals de cavalls de sella, vaques brunes i frisones, oví i cabrum. Aquesta és una xifra que fins i tot supera lleugerament l’assolida en edicions anteriors. Enguany, la fira es dedicarà a la memòria dels darrers tractants de bestiar, Josep Vilana Aregirch, de cal Renegat i Josep Ramonet Oste, de ca l’Armenter.

Parlen al vídeo: CELESTÍ VILÀ, ALCALDE D’ORGANYÀ

El Pirineu avui