La 27a Mostra de Cuina Popular amb naps de Cerdanya ha aplegat aquest diumenge unes 500 persones al poliesportiu de Ger, una xifra que s'ha mantingut els darrers anys i que demostra que aquesta cita gastronòmica de tardor continua viva. Un any més, les mestresses de casa de Ger han estat les protagonistes de la festa i han elaborat diferents plats amb el nap com a ingredient principal. Enguany han estat 22, les mestresses de totes les edats, les que han ofert les seves creacions als assistents.

L'entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya, que agrupa 8 restaurants de la comarca, ha tornat a ser l'encarregada d'elaborar els primers plats, sempre amb productes quilòmetre 0.

De segon, els comensals han pogut tastar, peus de porc, tiró o bacallà amb naps, plats elaborats per diferents restaurants cerdans. La mostra vol reivindicar la recuperació del nap que es cultiva a Cerdanya, un producte ric en fibra molt present en la gastronomia del territori.

La cita ha comptat amb la presència d'alcaldes i regidors de la comarca i del Pirineu i també de les senadores Maria Teresa Rivero i Elisabeth Abad. Durant la mostra s'ha volgut recordar els Jordis i els consellers empresonats. Recordem que alguns d'ells, com Jordi Turull l'any passat, assistien a la mostra de Ger.

Parlen al vídeo: ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER - XUSA PELEATO, MEMBRE CUINA PIRINENCA CERDANYA

El Pirineu avui