La biblioteca d'Encamp es va quedar petita a l'hora d'acollir el nombrós públic que va voler escoltar les veus dels experts.
Menús de Nadal de qualitat, poc complicats d'elaborar, a bon preu i, sobretot, els més saludables possibles.
Aquesta és la idea que volia transmetre la xerrada-taller que s'ha fet aquest divendres a la tarda a la biblioteca comunal d'Encamp, i que portava per títol 'Cuina saludable pel teu menú de Nadal'. La vuitantena de persones que han assistit a l'activitat han pogut recollir diverses propostes de plats per cuinar durant aquestes festes nadalenques, com l'amanida de festa de foie gras a la sal i ratafia, la 'quiche' de calçots amb encenalls de salmó fumat o el magret d'ànec amb peres d'hivern i agredolç de xarop d'avet.
Un dels ponents que ha participat a la xerrada-taller ha estat el cuiner Christian Zanchetta, qui ha apostat per utilitzar productes de temporada i ha recomanat anticipar-se a les compres amb tots aquells aliments que sigui possible .
La naturòpata Pili Borra ha aconsellat alguns aliments, que són de gran ajuda a l'hora de fer una bona digestió, com són l''umeboshi', els brous amb miso, el 'kuzu' o el gingebre. La recomanació de Borra és no abusar de grasses i productes animals i intentar incloure vegetals als àpats, d'una manera simpàtica i vistosa.
A la xerrada-taller també hi ha participat la gerent de Decotel, Laura Peleijà, que ha donat alguns consells per muntar una taula de Nadal més moderna, que tingui molt de color i que porti productes.
El cap de restauració de Caldea, Rodrigó de Nuzzo també va fer atractius suggeriments i va presentar receptes de mar i muntanya, i el soci del Rebost del Padrí, Pep Escolà va donar consells per fer del moment de cuinar un temps molt agradable.
L'activitat va finalitzar amb un aperitiu per a tots els assistents

El Pirineu avui