Aquest divendres la Biblioteca Pública Maria Barbal ha organitzat l'activitat literiària “els deu de Maria Barbal” on s'ha fet una xarrada oberta sobre les 10 lectures literàries imprescindibles de Maria Barbal.

L'autora de capçalera de la biblioteca de Tremp ha seleccionat 10 llibres que l'han marcat al llarg de la seva vida. Maria en destaca la certa profunditat i l'escriptura sòlida i matisada. Dels deu llibres, sis pertanyen a dones escriptores.

Entre la tria de llibres que ha fet Maria Barbal si troba clàssics com El petit príncep i la Suite Francesa, i grans novel·les de la literatura catalana com Solitud i la Plaça del Diamant.

Maria Barbal afirma que aquestes novel·les no només l'han marcat a la seva vida sinó que també en la seva escriptura.

L'acte ha format part del cicle de tertúlies “Els 10 de... Tertúlies literàries amb escriptors lleidatans” on diversos autors locals han comentat les seves 10 recomanacions literàries imprescindibles.

Parlen al vídeo: MARIA BARBAL, ESCRIPTORA

El Pirineu avui