En el marc de la 22a Setmana de la Ciència, la seu de Tremp de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, acull l'exposició “Les allaus al Pirineu de Catalunya, com prevenir-les”. L'exposició explica el fenomen de les allaus i que es fa a Catalunya per prevenir-les, a més de formar i informar a la gent que vol anar a la muntanya, si la zona és segura.

L'exposició està formada per quinze rètols independents que expliquen els tipus d'allaus que hi ha, els sistemes de detecció, les senyalitzacions, la coordinació entre les institucions en cas d'allau i alguns exemples com el succeït el passat més de gener a Rigopiano, als Apenins, on més de 20 persones van perdre la vida en un hotel que va ser arrasat per una allau.

L'exposició pretén donar a conèixer als usuaris nouvinguts en les activitats de muntanya, les eines i materials de seguretat necessaris per realitzar qualsevol tipus d'activitat en muntanya hivernal.

L'exposició es podrà visitar a l'ICGC fins al 28 de febrer.

Parlen al vídeo: GLÒRIA MARTÍ, COMISSÀRIA EXPOSICIÓ ALLAUS

El Pirineu avui