El ministeri d'Afers Socials ha iniciat una campanya per lluitar contra la violència envers les dones. Per difondre el missatge comptarà amb la col·laboració del MoraBanc Andorra.
Escoles, punts joves, centres esportius i culturals, d'atenció primària, la campanya serà visible a tot el país, amb la implicació dels comuns, amb el lema "nosaltres lluitem contra la violència envers les dones. T'hi apuntes?"

Difondre el missatge a través de l'esport és un dels objectius i per això la col·laboració amb el club de més repercussió mediàtica i social, el MoraBanc Andorra. El seu president, Gorka Aixàs, ha anunciat accions concretes que començaran amb la lectura d'un manifest en el partit de diumenge contra l'Unicaja.

La campanya s'emmarca en un projecte global de l'ONU encaminat a conscienciar els homes en la lluita contra la violència envers les dones. Durant tot l'any cinc cartells diferents, amb un jugador del MoraBanc, s'exhibiran a les parades de busos, cadascú amb un missatge diferent, com ara "En parella juga net. No utilitzis la violència".

Conscienciar els més joves és el principal objectiu. I és que els estudis mostren signes alarmants, ja que entre els adolescents es detecten actituds que poden derivar, amb el temps, en casos de violència. Es tracta de "micromasclismes que no es tradueixen en agressions o violència exterioritzada però són la llavor de futures actuacions que podrien arribar a ser més greus i s'han de treballar des d'edats més joves", ha explicat el ministre Xavier Espot.

Parlen al vídeo: GORKA AIXÀS, MORABANC ANDORRA - XAVIER ESPOT, MINISTRE AFERS SOCIALS

El Pirineu avui