La 5a Trobada internacional de microproductors de vi, a Andorra dedicarà una jornada només per als professionals, de manera que les bodegues puguin fer contactes amb proveïdors i el sector de la restauració i puguin tancar acords.
Per primera vegada, l'esdeveniment vinícola se celebra sota la marca Explòria, i tindrà lloc aquest cap de setmana 18 i 19 de novembre a Sant julià de Lòria.
La principal novetat d'aquesta cinquena edició serà l'increment de cellers que hi participaran, atès que s'espera que prenguin part en l'esdeveniment més d'una vuitantena de productors.
La Fira dels vins obrirà les seves portes dissabte a les 12 del migdia.
Enguany participaran cellers d'Espanya, França, Portugal, Hongria, l'Argentina i l'Uruguai, tot i que també s'espera comptar amb un productor italià. En aquesta edició també hi haurà una trobada amb un centenar de professionals dels països veïns perquè puguin fer negoci directe. Una petició que s'havia proposat en anys anteriors i que mostra la consolidació de la fira.
La trobada també comptarà amb col·loquis, taules rodones i maridatges, en els quals participaran experts en el sector, com Josep Pelegrín, el millor sommelier d'Espanya el 2016.
El programa es completa amb una exhibició castellera dels Castellers d’Andorra i els Sagals de Vic, i una exposició fotogràfica relacionada amb el món del vi.

El Pirineu avui