Des de l'ASAJA (Associació Agrària de Joves Agricultors) s'ha organitzat, aquest dimecres, a Sort una jornada sobre nous aspectes que han de tenir en compte els ramaders a l'hora d'escollir l'assegurança. La jornada ha posat d'amunt la taula una problemàtica que des dels últims anys està afectat a tot el territori, la tuberculosi en el bestiar, a causa de la sobre població de fauna cinegètica.

Durant la jornada s'ha manifestat reiteradament la preocupació del sector per la falta de control de la fauna i els problemes sanitaris que comporta a les explotacions. ASAJA exigeix que l'administració pública augmenti els mètodes de control per disminuir el nombre i extensió de la fauna salvatge en les zones amb més població d'aquestes espècies que han de conviure en explotacions ramaderes.

En la jornada hi van participar una trentena de ramaders de les comarques de l'Alt Pirineu.

Parlen al vídeo: PERE ROQUÉ, PRESIDENT ASAJA LLEIDA

El Pirineu avui