El Comú de la Massana participa, des del 2012, en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb la promoció d'activitats que posen de manifest la necessitat de concebre la gestió dels residus des de la perspectiva més resolutiva: la prevenció, és a dir, la no generació de residus. El reciclatge i la reutilització són les actituds que es volen potenciar, des del departament de Medi Ambient, per intentar minimitzar els objectes que llancem.
Els tallers estan organitzats pel Centre d'Interpretació del Comapedrosa, amb la col·laboració d'altres departaments del Comú de la Massana.
El primer serà dilluns, 20 de novembre i consistirà en una sessió de fabricació d'instruments musicals amb materials reciclats. Per confeccionar els instruments s'utilitzaran pots metàl·lics i taps de conserva. A més es projectarà el documental: Ladphill Harmonic
En el taller "Fes la teva bossa d'anar a la compra", els assistents confeccionaran la seva pròpia bossa, amb els materials reciclats que se'ls donarà a la mateixa escola d'art, a les Fontetes

D'altra banda, la Biblioteca Comunal Antoni Morell també participa en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Hi haurà un estand amb documentació relacionada amb els residus.

Parlen al vídeo: NEUS CASALS, DIRECTORA MEDI AMBIENT - CARMEN FORTÉ, PROFESSORA PATCHWORK

El Pirineu avui