El projecte de fructicultura de muntanya mostra els resultats del seu últim any en una jornada tècnica a Sort. La jornada ha anat marcada per les gelades del mes d'abril d'aquest any que van afectar molt negativament la producció de poma en moltes zones de muntanya i de la plana.

La jornada s'ha dividit en dues parts, una centrada en l'estat actual del projecte de fructicultura de muntanya i una segona on s'ha analitzat les experiències de més de 40 anys de protecció antigelada al Sudtirol, una província de la regió italiana de Trentino-Alto Adigio. La jornada ha mostrat els diferents sistemes de protecció enfront a les gelades com ara els sistemes d'aspersió, els sistemes a baixa aplicació d'aigua, ventiladors, generadors d'aire calent o combustió amb pots de parafina.

En la jornada han participat més de 70 assistents.

El projecte de fructicultura de muntanya va iniciar-se l'any 2009 a Llesp en el marc de l'activitat de la Ribagorça Romànica.

El Pirineu avui