El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa la data d'obertura de l'estació de La Molina. Serà el proper dissabte 25 de novembre, si les condicions meteorològiques ho permeten.

Ticó ha recordat que aquesta temporada serà especial a la La Molina ja que celebra el 75è aniversari de la instal·lació del primer remuntador mecànic, el primer de tot l’estat. Per això, des de FGC preparen un programa d'actes per commemorar aquesta data tan assenyalada, que tindrà el seu punt culminant el dissabte 3 de març del 2018.

Ticó també ha anunciat les principals novetats de la temporada a les estacions d'esquí del grup, entre les quals hi ha l'elaboració d'un estudi sobre l’impacte econòmic que tenen les cinc estacions, el qual arriba als 222 milions d’euros. El president del grup ha explicat que les estacions són una peça clau en el territori que generen llocs de treball i que tenen una gran incidència sobre la seva economia. Una altra de les novetats és l’ampliació i millora de la xarxa de producció de neu, fet que fa possible una innivació més eficient pel que fa a temps i quantitat d’aigua utilitzada.

A més, La Molina seguirà sent la seu d'esdeveniments esportius internacionals FIS de primer ordre, ja que acollirà la Copa del Món de snowboard cross (3 de març) i la Copa d'Europa d'esquí alpí (8 i 9 març).

Els responsables de l'estació han avançat que la temporada arrenca amb molt bones expectatives ja que a hores d'ara ja s'han venut un 16% més de forfets de temporada que l’any passat.

Parlen al vídeo: ENRIC TICÓ, PRESIDENT FGC - TONI SANMARTÍ, DIRECTOR ESTACIÓ LA MOLINA

El Pirineu avui