L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha descartat allargar de forma extraordinària el mandat del síndic municipal de greuges més enllà dels 10 anys que s’hi pot estar com a màxim, segons l’ordenança municipal que regula aquesta figura. El ple d’aquesta setmana ha rebutjat la moció que havia presentat el grup de Compromís per la Seu, que demanava que l’actual síndic, Àngel Rúbio, pogués seguir durant 5 anys més, ja que aquest 14 de gener acaba el seu mandat.

Des de l’equip de govern, però, han remarcat que 10 anys són suficients i han lamentat que Compromís hagi trencat la regla no escrita que diu que l’elecció del síndic es fa de forma consensuada abans de portar-ho a aprovació al ple.

Sigui com sigui, el mateix síndic, que ha assistit al ple i ha agraït el gest de Compromís, ha deixat clar que en cap cas voldira seguir 5 anys més. Ha argumentat que s’ha sentit menystingut, especialment per part de l’equip de govern.

Des d’Esquerra han remarcat que aposten per la renovació de càrrecs, però han deixat oberta la porta a acceptar la continuïtat de Rúbio si la convocatòria pública que es fa queda vacant. Un argument molt similar al que ha utilitzat la CUP que, tot i això, no ha valorat negativament la moció de Compriomís, en considerar-la un reconeixement a la bona tasca de Rúbio aquests anys.

Parlen al vídeo: ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU - JESÚS FIERRO, TINENT ALCALDE LA SEU - ÀNGEL RÚBIO, SÍNDIC MUNICIPAL DE GREUGES

El Pirineu avui