Deu dels quinze bombers voluntaris de Pont de Suert van presentar, el passat 6 de novembre, la baixa del cos per un període de dos anys; com a mostra de disconformitat amb les decisions i gestió dels últims mesos de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments.

Des del mes d'agost, els deu bombers voluntaris que han demanat la baixa ja no participaven en les sortides, ni en les càpsules formatives del parc; la inactivitat dels últims mesos d'aquests voluntaris s'ha desencadenat en la sol·licitud de baixa temporal del servei.

L'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya ha afirmat que “La solució de crear un parc mixt sense comptar amb voluntaris és un fracàs”. Les sol·licituds han de passar pel Consell de Bombers Voluntaris per ser acceptades.

En el cas que s'acceptessin les baixes dels deu bombers, no afectaria el servei de bombers de la comarca, ja que se seguiria cobrint les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. La decisió de la baixa suposarà que el parc de bombers només disposi de cinc voluntaris i la resta professionals.

El Pirineu avui