Després d'un any en funcionament el programa Ateneus Cooperatius mostra els resultats que ha aconseguit al llarg de tot el territori català.

Al llarg del país hi ha prop més de 4.000 cooperatives, 177 de les quals s'han constituït durant el 2016. Des dels Atenenus Cooperatius s'ha creat 31 noves cooperatives, uns resultats més que satisfactoris tenint en compte que l'objectiu era crear-ne 10.

Pel que fa a la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran, de les 31 noves cooperatives creades 4 són del Pirineu, amb un total de 20 persones inserides. Les quatre cooperatives constituïdes són de caràcter social.

Recordem que l'objectiu dels ateneus cooperatius és desenvolupar projectes i activitats de foment i promoció de l'economia social, a més d'oferir suport i assessorament en la creació de cooperatives i iniciatives d'economia social.

Actualment, a l'Alt Pirineu i Aran no hi ha cap projecte de constitució en marxa.

Parlen al vídeo: CONSTANTÍ ARANDA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui