Aquest dimarts els nens i nenes de 2n i 3r cicle de primaria de l'escola Valldeflors han visitat la Cúpula Gustum, un projecte educatiu que pretén promocionar i ajudar a fomentar el consum de productes agroalimentaris locals, explicant quina és la procedència i elaboració dels diferents productes.

Mitjançant una projecció de 360º a l'interior de la cúpula, els nens i nenes poden escollir entre 14 càpsules d'aliments diferents d'una durada mitjana de tres minuts. Entre els aliments que es torben hi ha els làctics, el pa, la mel i la carn.

Tot i ser plantejada com a activitat escolar, la càpsula s'ha dissenyat per exposar-se en fires d'alimentació.

Aquesta ha estat la primera sessió del projecte, que té programat passar per 40 centres educatius diferents. Al llarg de la setmana la cúpula es traslladarà a l'Alta Ribagorça i al Pallars Sobirà.

La Cúpula forma part del projecte de cooperació Gustum.

Parlen al vídeo: ALICIA BOLADO, TÈCNICA CONSORCI LEADER PIRINEU OCCIDENTAL - JORDI CLARIANA, 360 LAB

El Pirineu avui