El grup de Compromís per la Seu ha demanat a l’ajuntament de la Seu d’Urgell que sigui més actiu a l’hora d’evitar més talls a la carretera N145. Ho ha fet a través d’un prec en el ple d’aquest dilluns al vespre, en considerar que les accions reivindicatives dels últims dies, tot i ser legítimes, pdoen causar un greu perjudici tant als habitabnts de la Seu com als andorrans. En aquest sentit, ha indicat que si hi ha la voluntat de crear una gran àrea econòmica, social i sanitària entre el Pirineu català i Andorra, aquests talls són molt contraproduents. Uns fets, afegeixen, que també perjudiquen molt als prop de 1.300 treballadors fronterers que cada dia pugen i baixen d’Andorra.

Compromís també ha demanat que l’ajuntament transmeti al Govern d’Andorra la seva voluntat de cooperar per evitar tant com sigui possible noves incidències en aquest àmbit. En aquest sentit, l’alcalde alturgellenc, Albert Batalla, ha deixat clar que l’ajuntament té poca capacitat d’actuar quan es produexien aquests talls en una carretera.
Tot i remarcar que l’ajuntament sempre vetlla per preservar la normalitat, també ha deixat clar que és comprensible que la població es manifesti davant una situació tant greu com és la de tenir a més de mig govern empresonat i l’altra a l’exili.

Parlen al vídeo: ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU

El Pirineu avui