El Museu del Tabac vol mostrar als visitants i a la població del Principat d'Andorra la iniciativa del fotògraf Juan Torre, amb l'objectiu d'integrar les persones amb diversitat funcional i sensibilitzar al públic en general vers les persones amb discapacitat visual.
Amb la mostra; Imatges per tocar, volem obrir les portes a l'art accessible i sensibilitzar el públic vers la diversitat funcional oferint la possibilitat als no invidents d'experimentar les sensacions d'una persona invident.
Imatges per tocar és un projecte de superació que desenvolupa una nova tècnica d'impressió que dóna relleu a les imatges. Una nova manera d'apropar-se a la fotografia amb el tacte. Una nova manera de mirar on l'invident té l'oportunitat de processar novament la imatge i al que hi veu se li dóna l'oportunitat de rebre la imatge d'una manera completament nova.

Es tracta de 18 fotografies de gran format amb una característica especial que les fa úniques i radicalment innovadores.
Juan Torre, fotògraf de professió i amb una visibilitat reduïda arrel d'una malaltia, ha materialitzat el seu somni de facilitar l'accés al món de la imatge als invidents i als que tenen una resta visual.
Aquesta exposició es pot visitar al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria fins al 28 de Gener 2018

Parlen al vídeo: SÍLVIA FERNÀNDEZ, RESPONSABLE MUSEU TABAC

El Pirineu avui