Les jornades professionals de gastronomia i cuina del Pirineu, Gastropirineus, que l'any passat es van estrenar a la Seu d'Urgell, arriben enguany a Puigcerdà i Alp els dies 27 i 28 de novembre. Les jornades, que volen posar en valor la gastronomia i els productes del territori per crear la marca Cuina del Pirineu, comptaran amb una trentena de ponents de gran renom i destacats cuiners que combinaran la innovació i la tradició, amb sessions de cuina en directe. A més, en aquesta segona edició s'ha fet un pas cap a la internacionalització, ja que s'hi incorporen representants dels Pirineus Orientals i Andorra.

DECLA 1: FRANCESC LÓPEZ, DIRECTOR DE GASTROPIRINEUS

Una altra de les novetats és l'ampliació del nombre de productors que hi participaran, fins a una vuitantena, que s'ubicaran al Palau d'Esports i Congressos d'Alp, espai que també albergarà les sessions de cuina, com ara la que es dedicarà a 'La cuina dels Pirineus sense fronteres'. També hi haurà sessions amb productes com el xai, el conill, els bolets, les carns de vedella i poltre, els formatges i també es parlarà de la cuina de l'aprofitament. Els reconeguts cuiners, Nandu Jubany i Xesc Rovira hi seran presents. Les jornades inclouran, a més, degustacions de productes i la recuperació de l'esmorzar de muntanya.

El sopar amb Estrelles tindrà lloc el dilluns 27 a Puigcerdà i hi participaran restaurants de Catalunya, Andorra i dels Pirineus Orientals, alguns amb estrelles Michelin, com el restaurant Les Cols d'Olot. L'altra activitat que acollirà la capital ceretana serà una classe magistral de cuina que Xesc Rovira oferirà dimarts al Museu Cerdà i que serà també l'acte de cloenda de les jornades.

El director de màrqueting de l'Agència Catalana de Turisme ha destacat la importància d'aquest esdeveniment i ha recordat que la gastronomia forma part de l'oferta turística del territori.

Els alcaldes d'Alp i Puigcerdà s'han mostrat satisfets de poder acollir enguany les jornades Gastropirineus, que brinden la possibilitat de potenciar i donar a conèixer la cuina i els productes locals.

Durant les jornades, els restauradors del col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya elaboraran els dinars que es podran degustar mitjançant l'adquisició d'uns tiquets, que ja es poden comprar a la web gastropirineus.com

Les jornades tenen un pressupost de 80.000 euros i compten amb el suport d'institucions i entitats del territori, així com de l'Agència Catalana de Turisme, la diputació de Girona o la Generalitat.

Parlen al vídeo: JORDI SECALL, DIRECTOR MÀRQUETING AGÈNCIA CATALANA TURISME - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - RAMON MOLINER, ALCALDE D'ALP

El Pirineu avui