L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, no optarà a la reelecció com a diputat. Després de 14 anys de tasca parlamentària, l’alturgellenc ha decidit no presentar-se a les eleccions del 21 de desembre. Tot i que encara no està clar si el PDeCAT es presentarà en solitari o en una llista unitària, l’agrupació de l’Alt Urgell ja ha decidit qui seran les persones que es presentaran. Aquestes seran el regidor d’Oliana Ricard Pérez, l’alcaldessa de les Valls d’Aguilar, Rosa Fàbrega, i el membre de l’executiva comarcal i veí d’Organyà Robert Vilà. L’objectiu de Batalla, ara, és centrar-se en la política local almenys en el que queda de mandat.

En aquest sentit, Batalla ha deixat clar que en aquesta decisió no hi ha tingut res a veure el fet que anunciés per tuiter que abandonava el PDeCAT el dia abans de la proclamació de la independència, quan semblava que Puigdemont anava a convocar eleccions autonòmiques.

D’altra banda, en les darreres hores Esquerra Republicana també ha fet públics els noms de les persones que representaran la comarca a les llistes del 21D. Aquestes seran el regidor de la Seu, Francesc Viaplana, i el regidor d’Organyà, Sergi Parramon.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui