Els manifestants que des d'aquest dimecres a primera hora bloquejaven la frontera de Puigcerdà, han decidit aquest dijous al matí reobrir el trànsit. Després de mantenir el tall més de 26 hores i fer torns durant la nit, amb temperatures molt baixes i mentre queien volves de neu, el CDR a Cerdanya ha donat per desconvocada la vaga poc abans de les 9 del matí. Després que els manifestants retiressin les bales de palla i els objectes que impedien el trànsit de vehicles, han començat a circular desenes de camions de gran tonatge que esperaven creuar la frontera en camins propers, fet que ha provocat algunes retencions a la rotonda de la plaça Europa.

La concentració a la carretera de Llívia (N-154) i la carretera d'accés a França (N-152) ha estat el darrer tall de l'estat en desconvocar-se, ja que el tall a la N-145, l'accés a Andorra per La Seu d'Urgell, ha quedat reobert al voltant de les 7h del matí.

Recordem que més de 400 persones de Cerdanya, Berguedà, Ripollès i Osona, tallaven la circulació en aquest punt fronterer de Puigcerdà des d'abans de les 7h del matí d'aquest dimecres. D'aquests, una seixantena encara hi eren aquest dijous a primera hora.

El Pirineu avui