El Govern d’Andorra s’ha mostrat força preocupat per les conseqüències que està tenint al Principat la situació d’inestabilitat de Catalunya. Tot i que el tall a la carretera Nacional 145 amb motiu de la vaga general ha acabat aquest dijous a la matinada, des del Principat es tem que aquest no sigui el darrer episodi. De fet, en les darreres setmanes ja hi ha hagut tres ocasions en què el principal accés per carretera d’Andorra s’ha tallat a la rotonda de la Seu d’Urgell. En aquest darrer cas, fins i tot, el cap de Govern d’Andorra, Toni Martí, ha mostrat la seva inquietud i preocupació a l’ambaixador espanyol al Principat, Manuel Montobbio, i l’ha instat a informar a l’Executiu de qualsevol informació que hi hagi en aquest sentit.

Pel que fa al darrer tall a la Nacional 145, aquest s’ha perllongat durant tota la nit, ja que molta gent vinguda de comarques veïnes ha pressionat perquè la via no s’obrís ni tant sols per als cotxes particulars.

Cal dir que els membres del Comitè de Defensa de la República de l’Alt Urgell eren partidaris d’obrir del tot la via per als turismes –no per a les mercaderies- ja a partir de les nou del vespre. Tot i això, molta de la gent vinguda de fora s’hi ha oposat i s’han continuat fet obertures de 10 minuts cada dues hores.

Parlen al vídeo: JORDI CINCA, MINISTRE PORTAVEU GOVERN ANDORRA

El Pirineu avui