Des de fa uns dies els veïns i veïnes de Baiasca ja disposen de la nova carretera que dóna accés al nucli urbà del municipi, una obra que des de feia molt temps es reclamava.

Recordem que aquesta carretera havia tingut afectacions a causa de despreniments, el més important va succeir al maig del 2016 on l'esllavissada va tallar definitivament la carretera.

Les obres inicials s'havien de dur a terme el passat novembre, però a causa de la meteorologia adversa de l'hivern i l'aflorament d'aigua es van aturar. Finalment, al mes de juny d'aquest any es van reprendre.

Després de dos anys dels primers despreniments, la carretera ja és una realitat.

Per consolidar l'assentament de l'obra s'ha reconduït l'aigua subterrània, principal causant dels esllavissaments, al barranc.

La intervenció ha costat uns 250 MEUR que l'han assumit entre els Departaments de Territori, Governació i Agricultura de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb la Diputació de Lleida.

En les pròximes setmanes està previst anivellar els sots de la carretera de Baiasca des de Arestui fins a la comarcal C-13.

Parlen al vídeo: JOSEP VIDAL, ALCALDE DE LLAVORSÍ

El Pirineu avui