Des d'abans de les set del matí, més de 400 persones han mantingut tallada la frontera a Puigcerdà. Algunes vingudes de Cerdanya però la majoria de comarques veïnes, com el Ripollès, Berguedà i Osona. La concentració ha estat a la rotonda de la plaça Europa, on hi conflueixen la carretera de Llívia (N-145) i la carretera d'accés a França (N-152). Alguns manifestants s'han situat just davant la comissaria de la policia nacional espanyola, on hi ha la marquesina policial de control fronterer.

El pas de vehicles i mercaderies en aquest punt ha estat impossible, pel gran volum de persones que s'hi han concentrat i també per la presència d'un tronc d'arbre i bales de palla a la carretera que va a Llívia.

Només s'ha produït un lleu incident cap a dos quarts de deu del matí quan el conductor d'un vehicle que circulava direcció Puigcerdà ha demanat als Mossos d'Esquadra que l'escortessin per accedir a la plaça Europa. El agents hi han accedit però, segons alguns testimonis, alguns manifestants li han impedit al pas en veure que el conductor enregistrava amb el seu telèfon mòbil. Sembla ser que un d'ells li hauria trencat el retrovisor voluntàriament o no.

La concentració ha estat convocada pel Comitè de defensa de la República (CDR) a Cerdanya i la intenció del grup es mantenir-la almenys fins aquest dijous.

La vaga d'aquest 8 de novembre també ha afectat la circulació de la línia de tren R3, de l'Hospitalet de Llobregat a La Tor de Querol. Els combois han circulat amb retards de més de dues hores.

Pel que fa als comerços, normalitat a Puigcerdà, on majoria de comerciants han optat per obrir els seus establiments.

L'institut Pere Borrell ha ofert serveis mínims, ja que 50 dels 75 professors del centre s'han acollit al dret de vaga. Només una trentena d'alumnes, la majoria de 1r i 2n d'Eso, han acudit a les aules.

El Pirineu avui