El tall de la carretera Nacional 145 entre la Seu d’Urgell i Andorra s’ha convertit en el principal protagonista de la vaga a l’Alt Urgell. Tot i que inicialment estava previst que la via es desbloquegés totalment a les cinc de la tarda, a migdia el Comitè de Defensa de la República de l’Alt Urgell ha fet una crida a mantenir el tall de forma indefinida, com a mínim per als camions. Així, s’han fet obertures de deu minuts cada dues hores per permetre el pas dels cotxes, i d’algun camió que portava bestiar viu, però no s’ha obert del tot la via. Així, al tancament de l’edició d’aquest informatiu, prop d’un miler de persones de la comarca i de comarques veïnes tallaven la carretera. Al matí, mentrestant, una manifestació ha recorregut part de la ciutat per tal de reclamar la llibertat dels presos polítics i contra la repressió. En aquesta ocasió, la marxa l’han encapçalat alguns integrants de la Comissió de Defensa de l’escola catalana a la Seu.

Pel que fa al seguiment de la vaga, i a diferència del que va passar el 3 d’octubre, en aquesta ocasió la majoria de comerços i empreses de la Seu d’Urgell han obert les seves portes. Pel que fa a les escoles, el seguiment de la vaga ha estat desigual. Així, mentre a la Salle només han fet vaga 3 professors, i al Pau Claris, 2, a l’Albert Vives ha secundat l’aturada un terç del professorat, al Joan Brudieu un 50% i a la Valira un 66%. En tots els casos, la majoria d’alumnes no ha anat a classe. Pel que fa al CAP, la vaga l’ha secundada un 16% del personal i a l’hospital un 57%.

Parlen al vídeo: NOËLIA MOTLLÓ, COMISSIÓ DEFENSA REFERÈNDUM - BETTY GONZÁLEZ, MANIFESTANT

El Pirineu avui