Sort ha aprovat la taxa municipal per l'estesa aèria sobre sòl públic de calbejat elèctric que s'aplicarà a partir de l'any que ve. La taxa és una ordenança reguladora per l'utilització del domini públic local. Des de l'ajuntament han vist una possibilitat per aconseguir nous recursos econòmics. La taxa s'aplicaria a la companyia Red Eléctrica de España, l'única distribuïdora de la zona.

La taxa s'aplica en funció del quilometratge de cablejat que sobrevola el municipi. També la poden sol·licitar privats que en el seu terreny sobrevola cablejat elèctric.

Aquesta tributació local s'ha aprovat després que el Suprem permetés cobrar aquesta taxa a les elèctriques i establís que els ajuntaments també poden crear una taxa per a les empreses que compten amb xarxes que travessen el terme municipal, però que no van directament vinculades a la prestació de serveis al municipi.

Parlen al vídeo: RAIMON MONTERDE, ALCALDE DE SORT

El Pirineu avui