El ministre de Salut, Carles Álvarez, ha destacat que per poder incrementar els recursos de la sanitat una de les opcions són les taxes sanitàries que des de la CASS s'han proposat sobre l'alcohol, el tabac i les begudes ensucrades.
Ha afegit que s'avaluaran aquestes propostes i ha recordat que d'altres podrien ser, per exemple, variar el copagament.
El que sí que ha "descartat" és que la cotització s'incrementi. D'aquesta manera, s'ha referit a les propostes que s'inclouen en el projecte de llei de pressupost per al 2018 de la CASS i que el president del consell d'administració, Jean-Michel Rascagneres, ha defensat posant en relleu que una taxa sanitària sobre el tabac no té per què perjudicar el sector, ja que en altres països s'han aplicat impostos similars i, a més, el diferencial no s'hauria de veure perjudicat tenint en compte els preus que hi ha als països veïns. D'altra banda, el director assistencial del SAAS, Joan Martínez Benazet, ha posat en relleu que hi haurà un "increment mínim de plantilla" i que l'augment es deu a això i a l'IPC
El president del consell d'administració de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, ha defensat que posar una taxa sanitària sobre el tabac no té per què perjudicar el sector, ja que ha recordat que en altres països s'han aplicat impostos similars i, a més, el diferencial no s'hauria de veure perjudicat tenint en compte els preus que hi ha als països veïns.

El Pirineu avui