Els directors i mestres de les tres escoles de la Seu d’Urgell que han passat aquest dimarts pel jutjat han negat que promoguessin cap debat sobre l’1 d’octubre ni que parlessin malament de la policia espanyola. Tots 8 han declarat davant del jutge, investigats per un delicte d’incitació a l’odi i han quedat en llibertat i sense cap mesura cautelar, a l’espera del què decideixi el jutge de primera instància de la Seu d’Urgell. Han respost a les presguntes que els han formulat, i han deixat clar que, tenint en compte la curta edat dels alumnes, d’entre 4 i 8 anys, seria del tot impossible establir algun debat amb ells sobre l’1 d’octubre.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat el delegat d’Ensenyament a les terres de Lleida, Miquel Àngel Cullerés, que ha estat present durant tot el matí als jutjats per donar suport als docents.

Ara el jutge ha de decidir si manté oberta la causa i, fins i tot, demana noves declaracions o aportacions de proves, o bé decideix arxivar-la. En total s’han acabat presentant fins a 11 denúncies per part dels pares, alguns dels quals són agents de la Guàrdia Civil.

Parlen al vídeo: JAUME RIBES, ADVOCAT DOCENTS PAU CLARIS - MIQUEL ÀNGEL CULLERÉS, DELEGAT ENSENYAMENT LLEIDA

El Pirineu avui