Cues al consolat d´Espanya per consultar les llistes del cens i per sol·licitar el vot per a les properes eleccions a Catalunya. Tot i que els documents han d´arribar per correu a casa dels votants, són molts els qui volen agilitar el tràmit per no quedar fora de termini. A Andorra hi ha més de 13 mil residents catalans.

Centenars de persones s´han acostat des de divendres a les oficines del Consolat d´Espanya per comprovar si estan inscrits correctament al cens electoral per poder votar el 21 de desembre. Les llistes estan disponibles per a consulta i reclamacions fins al dia 10. Pel que fa als documents per sol·licitar el vot, el consolat recorda que els electors les han de rebre per correu al seu domicili. Si, tot i així, volen avançar-se per por que no arribin a temps, els papers es poden demanar també allí. De fet, molts dels que hi han acudit a consultar el cens també han fet aquesta gestió.

Els terminis són els següents: un cop es té el document de sol·licitud de vot, hi ha temps per fer-lo arribar a la delegació provincial corresponent fins al 22 de novembre. Aquest tràmit es pot fer per via telemàtica, per fax o per correu ordinari. Un cop l´oficina hagi comprovat que les dades són correctes, enviaran també per correu les paperetes i els sobres. El vot es pot fer o bé per correu, fins al 16 de desembre, o bé en persona a l´urna del consolat entre el 17 i el 19 de desembre. Actualment a Andorra hi ha censats més de 13.000 residents catalans. A les darreres eleccions, el 2015, la participació va ser de prop del 16%.

El Pirineu avui