Més de 2.500 persones entre nens, adolescents i famílies han participat aquest cap de setmana en el segon Festival del Joc del Pirineu celebrat a la Seu d’Urgell. Els participants han pogut jugar amb els més de 220 jocs de taula que hi havia a la sala Sant Domènec, convertida durant tres dies en un gran ludoteca. Justament, l’associació Ayudar jugando, present novament en aquest certamen, ha realitzat al llarg d’aquest dos dies més de 800 préstecs de jocs, xifra rècord respecte d’altres esdeveniments semblants que se celebren en d’altres ciutats de Catalunya. El festival es va estrenar divendres amb una jornada adreçada exclusivament als alumnes dels diferents centre educatius de la ciutat, així com també als alumnes els Pla de Transició al Treball, de la Unitat d’Escolarització i del Taller Claror, amb l’assistència d’uns 400 nens i joves.

A banda de la ludoteca de la sala Sant Domènec, el festival també ha comptat amb activitats paral·leles, com ara una conferència sobre el joc a l’edat mitjana, o una jornada sobre com implementar el joc a l’aula, celebrada a la Salle.

Les altres activitats que també han estat un èxit de participació han estat el taller formatiu adreçat al personal sanitari i assistència ‘Joc i dol’, a càrrec del psicòleg Mateu Ubach, celebrat a les instal·lacions del Sant Hospital, així com les partides exclusives que han tingut lloc a l’Espai Ermengol.  El festival ha estat organitzat per l’Ajuntament urgellenc i Cheap Films.

Parlen al vídeo: XAVIER SOCIAS, DIRECTOR FESTIVAL

El Pirineu avui