La situació a Catalunya no està tenint repercussió en l´arribada de turistes, tot i que les mobilitzacions coincideixen amb l´inici de l´Andorra Shopping Festival. De moment no hi ha hagut anul·lacions de reserves hoteleres i el ple està garantit a les parròquies centrals.
A primera hora del matí d'aquest divendres s´ultimaven els darrers detalls en algunes de les atraccions previstes per a aquesta edició de l´Andorra Shopping Festival. Tot i que la inauguració oficial serà dissabte al migdia, ja es començaven a veure turistes a les principals artèries comercials de les parròquies centrals. En tot cas serà a partir de la tarda quan es preveu l´inici de l´arribada massiva de visitants.

Andorra Turisme ha fet unes estimacions modestes i no espera un gran creixement de visitants, atès que enguany l´esdeveniment canvia de dates i a l´espera de veure la incidència de la situació a Catalunya. De moment no sembla que l´afectació sigui important. "No hi ha senyals que hi hagi anul·lacions i, de fet, les expectatives que teníem es mantenen de la mateixa manera", assegura el gerent de l'ens, Betim Budzaku.

Per aquest cap de setmana les reserves freguen el cent per cent als hotels de les zones centrals i a la resta del país és del 60%. Per als propers dos caps de setmana les previsions apunten també a una ocupació similar. Fins al dia 12 l´Andorra Shopping Festival presenta complements culturals com actuacions musicals, fins a divuit, tallers d´estilisme i atraccions per als més petits.

Parlen al vídeo: BETIM BUDZAKU, ANDORRA TURISME

El Pirineu avui