Amb motiu de la inauguració de l'exposició “Terrissa del Pallars i la Ribagorça”, l'ecomuseu ha organitzat una jornada sobre la terrissa dels Pirineus. En els últims anys s'estan desenvolupant estudis sobre la terrissa de les comarques de l'Alt Pirineu, ja que mostren unes característiques estètiques molt diferents de la resta de Catalunya. Des de l'ecomuseu s'ha organitzat la jornada amb l'objectiu de treballar conjuntament amb altres institucions culturals per la recuperació de la terrissa pròpia del Pirineu.

La terrissa era un producte de consum, amb la desaparició dels terrissers als anys 50-60; ha passat a ser un objecte d'estudi o col·leccionisme. En l'Alt Pirineu hi havia quatre centres terrissaires, cadascun tenia petites especificitats que el caracteritzaven.

Al llarg de la jornada s'ha donat, als diferents assistents, unes pautes per classificar i identificar les diferents peces de terrissa; a més de fer-ne difusió en l'àmbit local, per localitzar nous exemplars.

La jornada ha finalitzat amb la inauguració i presentació del catàleg de “La terrissa del Pallars i la Ribagorça” on s'explica i es recullen peces de terrissa dels quatre centres terrissaires del Pirineu.

Parlen al vídeo: JORDI ABELLA, DIRECTOR ECOMUSEU VALLS ÀNEU - EVA PERISÉ, AJUNTAMENT TORRE DE CAPDELLA

El Pirineu avui