La decisió de la jutge Lamela d’empresonar de forma prevenitiva a més de mig govern català ha fet sortir al carrer a molts altpirinencs. A la Seu d’Urgell, la concentració convocada aquest dijous al vespre ha tornat a omplir la plaça dels Oms. Els convocants, Òmnium, l’ANC, i el Comitè de Defensa de la República, han llegit un manifest on s’ha denunciat l’actuació cada cop més repressiva de l’Estat espanyol i s’ha demanat l’alliberament dels presos polítics. Una concentració similar que també s’ha dut a terme a Tremp, al davant de l’ajuntament, davant d’unes 300 persones. En aquest cas, el manifest ha estat llegit per tres advocats i l’acte ha acabat amb el cant dels Segadors.

Precisament aquest divendres al matí ha tingut lloc un altre acte de protesta a la Seu, quan un grup de persones, convocades pel CDR de l’Alt Urgell, han tallat durant prop d’una hora la carretera Nacional 145 en direcció a Andorra. En paral·lel, també s’han fet talls i una marxa lenta a la C14 a Bassella.

Parlen al vídeo: MARIA MAS, COORDINADORA ANC ALT URGELL

El Pirineu avui