El reglament de funcionament del Consell General hauria d´incloure un sistema de declaració pública del patrimoni dels consellers, un de conflicte d'interessos i un codi ètic i deontològic. Són algunes de les conclusions del darrer informe que el grup d´estats contra la corrupció del Consell d´Europa ha fet sobre Andorra. Es tracta de la quarta avaluació centrada en la prevenció de la corrupció entre parlamentaris, jutges i fiscals que s´ha fet públic aquest dijous.
És l´informe que sorgeix de la visita que el GRECO va fer el novembre del 2016. El grup d´experts, que saluda que el Consell ja estigui treballant en una modificació del reglament, ha fet algunes recomanacions arran de la visita però també de casos ocorreguts al Consell i al Govern.
En l´informe es fa menció a l´afer de la dimissió de la consellera general Meritxell Mateu i del ministre Jordi Alcobé per aspectes relacionats amb BPA. Per això diuen que el reglament hauria d´incloure normes relacionades amb un possible conflicte d´interessos, a les relacions entre parlamentaris i persones susceptibles de voler influir-los.
Una altra de les recomanacions per evitar un conflicte d'interessos és la d'introduir un sistema de declaració pública del patrimoni i d'interessos econòmics dels parlamentaris i de la seva família, a més d'un codi ètic i de conducta.
Es posa de manifest a més que Andorra no compta amb mecanismes de protecció per a les persones que denuncien casos de corrupció.
Finalment i pel que fa al parlament recomana millorar la comunicació i transparència amb la població quan es tracten lleis importants.
Andorra haurà d´informar el GRECO de les disposicions que s´han pres en un termini màxim de 18 mesos, és a dir, abans del 31 de desembre del 2018.

El Pirineu avui