L'ajuntament de Meranges vol millorar les instal·lacions del Museu de l'Esclop per tal de reimpulsar l'únic equipament cultural del municipi. El consistori ja fa mesos que té a punt el projecte de remodelació de l'edifici i, gràcies a una subvenció que ha rebut del departament de Cultura de la Generalitat, en les properes setmanes començaran els treballs.

L'edifici es va habilitar per al museu a final dels anys noranta i, des de l'ajuntament, veuen necessària aquesta actuació de millora, que està pressupostada en 29.000 euros.

A banda dels atractius del municipi, com el llac de Malniu i els entorns, el poble o la recent restaurada església de Sant Serni, el Museu de l'Esclop és un dels punts de visita obligada per aquells que volen conèixer la història d'aquest tipus de calçat tant vinculat al Pirineu i especialment a Meranges.
Es preveu que els treballs finalitzin a la primavera de manera que a partir de l'estiu vinent el museu pugui tornar a obrir les seves portes.

Parlen al vídeo: ESTEVE AVELLANET, ALCALDE DE MERANGES

El Pirineu avui