Aquest dimarts al vespre, la Biblioteca Nacional d'Andorra ha obert les seves portes per engegar el cicle "Producte local, patrimoni de tots", que neix amb la idea de donar a conèixer el patrimoni bibliogràfic nacional al mateix temps que els productes artesans elaborats al país.
En aquesta primera cita, que porta per títol 'La Ratassia de la Carmeta, la recuperació d'una recepta familiar', la productora Eva Gómez, de l'Essència de les Valls, ja explicat com va transformar una recepta de la família en un producte local que ja és un referent entre els Productes Agrícoles i Artesans d'Andorra.

La productora Eva Gómez ha desgranat alguns dels seus secrets al mateix temps que ha mostrat diferents publicacions, receptaris, llibres de botànica, mapes, revistes i fins i tot música, totes elles custodiades a la Biblioteca Nacional, i amb un recull gràfic seleccionat per a l'ocasió, i cedit en part per l'Arxiu Nacional d'Andorra.
Aprofitant la data triada, per la festa de la castanyada, s'acabat la sessió amb un tast de ratassia, acompanyada de panellets i castanyes.

Parlen al vídeo: EVA GÓMEZ, PRODUCTORA RATASSIA

El Pirineu avui