El Govern espanyol, en aplicació de l’article 155, ha cessat a Rosa Amorós com a delegada de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran. De fet, l’executiu espanyol ha cessat als cinc delegats i a les dues delegades que el govern català tenia a cada un dels àmbits veguerials. En el cas de la delegació catalana a l’Alt Pirineu i Aran, les funcions les ha passat a assumir la subdelegada del Govern espanyol a la província de Lleida, Imma Manso. Ella mateixa també ha assumit les tasques del delegat de la Generalitat a Ponent, Ramon Farré. En fer-se públic el cessament, Amorós ha fet un escrit a les xarxes socials, on ha assegurat que únicament reconeix Catalunya com a país, Carles Puigdemont com a president i la Generalitat com a govern. També ha remarcat que ha estat un honor treballar per l’Alt Pirineu i Aran. Amorós ha alertat de la situaciuó anòmala i opressiva que viu el país, però ha demanat que ningú defalleixi per aconseguir tirar endavant la república. El seu darrer acte com a delegada del Govern a l’Alt Pirinu i Aran ha estat la cloenda de la Biennal Internacional d’Art 2017 a la Pobla de Segur, celebrada aquest dimarts al vespre.

Precisament per protestar contra l’aplicació de l’article 155 i el judici dels polítics catalans que ha començat aquest dijous a Madrid, nombroses poblacions altpirinenques han acollit diverses concentracions. Una d’elles ha estat la Seu d’Urgell, on mig centenar de treballadors s’han concentrat al migdia davant de l’ajuntament.

En molts casos, les concentracions s’han repetit al vespre, amb una participació força més alta per part de la ciutadania.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, TINENT ALCALDE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui