El proper diumenge, 12 de novembre, tindrà lloc la 26a edició de la Mostra Gastronòmica d'Andorra, la qual tindrà un component emotiu ja que s'homenatjarà a tres persones relacionades amb el món de la gastronomia que han traspassat aquest 2017. Es tracta del director del Lycée Comte de Foix, François Dechosal, i dels crítics gastronòmics Joan Berenguer (impulsor de la mostra) i Pere Tàpias.

L'esdeveniment comptarà amb la participació de 22 empreses del sector, entre elles un restaurant turc d'Escaldes. I és que aquest any s'ha introduït el concepte 'cuines del món', per donar a conèixer una gastronomia forana, en aquest cas la turca, ha explicat la cap de secció d'Activitats del comú ordinenc, Maria Soto.

D'altra banda, el divendres 10 de novembre tindrà lloc una nova edició de la cursa de cambrers, on els participants hauran de superar un seguit d'obstacles. En aquesta segona edició està organitzada per l'Escola Vatel.

L’arròs, el carpaccio, la cansalada, els ceps, el bacallà o el pa de la iaia seran presents i, Berenguer, Dechosal i Tàpias, seran els autèntics protagonistes de la 26a Mostra Gastronòmica tot i que la cap de secció d'Activitats del comú ordinenc, Maria Soto, no ha volgut desvetllar de quina manera se'ls recordarà, però ha confirmat la presència de les seves famílies a l'acte per presenciar l'homenatge.

Parlen al vídeo: XAVIER HERVER, CONSELLER COMUNICACIÓ - MARIA SOTO, CAP ACTIVITATS ORDINO - ROSER DABAN,DIRECTORA ESCOLA VATEL

El Pirineu avui