Des de fa anys, els bombers de Cerdanya reclamen més efectius per poder millorar el servei als veïns i disposar de més flexibilitat per organitzar les guàrdies. Fa un any mig, la Generalitat va iniciar un procés de selecció per ampliar el nombre de bombers voluntaris a tot Catalunya i aquest setembre els aspirants que han passat les primeres proves han començat el curs de formació. Si tot va bé, de tots aquests, prop d'una quinzena s'incorporaran als parcs de bombers de Cerdanya a partir del novembre del 2018. Aquesta notícia ha estat molt ben rebuda des de la comarca.

L'ampliació del cos de Bombers permetrà millora el servei durant tot l'any, però sobretot en èpoques amb més afluència de visitants, quan es multiplica la població a Cerdanya.

Actualment Cerdanya disposa d'entre 40 i 50 bombers, tots ells voluntaris, repartits entre els quatre parcs de Puigcerdà, Bellver, Llívia i Alp. S'espera la incorporació de 8 efectius a Puigcerdà i 4 a Bellver i possiblement algun altre als parcs de Llívia i Alp.

Parlen al vídeo: QUIM ARENAS, CAP PARC BOMBERS PUIGCERDÀ

El Pirineu avui