Les set persones acusades per la Fiscalia de delictes de tràfic de drogues, prostitució i pertinença a grup criminal arran del registre al Club Venus de Montferrer, han quedat absoltes. L’Audiència de Lleida ha sentenciat que no s’han aportat proves que demostrin que les dones que hi treballaven fossin forçades a prestar serveis sexuals, ni que fossin retingudes contra la seva voluntat i en condicions inhumanes dins del club. Tampoc considera provat que haguessin de demanar permís als propietaris per poder-ne sortir. Entre d’altres proves exculpatòries, l’Audiència s’ha remès a unes trucades telefòniques on la propietat explica a algunes noies interessades a treballar-hi que rebrien el 60% de les consumicions i els serveis cobrats i que la resta s’ho quedaria l’empresa. En relació al tràfic de drogues, l’Audiència considera que tots els acusats eren consumidors i que, per tant, en compraven utilizant un fons comú, i que en cap cas la utilitzaven per lucrar-se, sinó que era per consum propi. Cinc dels acusats, ara absolts, són veïns de la Seu d’Urgell, mentre que dos resideixen a Montferrer. La fiscalia demanava penes que sumaven deu anys de presó per a cadascun dels acusats, a me´s de multes econòmiques de prop de 10.000 euros.

El Pirineu avui