Els ajuntaments i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell han seguit treballant amb normalitat aquest dilluns, tot i la intervenció de la Generalitat per part de l’Estat espanyol. Tot i la dependència que tenen els ens locals del Govern de Catalunya en molts àmbits, de moment l’aplicació de l’article 155 no ha tingut afectacions visibles a la comarca. Una de les poques incidències ha estat la suspensió de la reunió de la mesa de seguiment del túnel dels Tres Ponts, que s’havia de fer divendres passat.

Una de les mesures simbòliques que alguns ajuntaments van començar a aplicar el mateix divendres va ser la retirada de la bandera espanyola de les seves façances. A l’Alt Urgell, però, la majoria de consistoris ja no la tenien des de feia temps.

D’altra banda, el fet que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hagi donat la cambra per dissolta ha fet que els dos diputats alturgellencs, Albert Batalla i Òscar Ordeig, hagin deixat d’ostentar aquest càrrec. Per la seva banda, Batalla segueix sent membre del PDECAT, ja que la decisió d’abandonar-lo només responia a la voluntat expressada dijous pel president Puigdemont de convocar eleccions autonòmiques, un fet que finalment no e sva produir.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRES. C.C. ALT URGELL I TINENT ALCALDE LA SEU

El Pirineu avui