La Federació Andorrana d´Esquí ha presentat aquest matí l´equip per a aquesta temporada a la seu de Crèdit Andorrà, patrocinador principal de la FAE. Mireia Gutiérrez ja no estarà sola en el circuit de Copa del Món; en l´equip masculí, tant Joan Verdú com Marc Oliveras engegaran amb el circuit mundial com a principal objectiu.

El nivell dels esquiadors de la Federació ha crescut els darrers anys. Això és molt positiu, però també ha fet augmentar la despesa. Es treballa per fer créixer el múscul econòmic però, si no és possible, a partir d´ara caldrà ser més selectiu.

La FAE comptarà amb una trentena d´esquiadors, amb algunes cares noves. Es passa de tenir una esquiadora en Copa del Món a tenir-ne tres. A la Mimi s´afegeixen Joan Verdú i Marc Oliveras, que formaran equip. Verdú farà els gegants, Oliveras els descensos, i competiran tots dos pels supergegants. Com la Mimi, l´objectiu és entrar a les segones mànegues.

Després de la cancel·lació de Sölden, Mireia Gutiérrez passa a ser la primera a debutar a la Copa del Món. Serà el dia 11 a Levi.

Esquiadores com Carmina Pallàs entren al circuit de la Copa d´Europa i aspiren a poder participar en alguna Copa del Món. En aquesta mateixa tessitura es troba Àxel Esteve. El llistó per anar als Jocs Olímpics es situa en un Top 30 en Copa del Món o un Top 15 en Copa d´Europa. L´altre gran objectiu de la temporada seran les finals del Campionat Continental que acollirà Grandvalira.

Parlen al vídeo: CARLES VISA DIR TÈCNIC FAE - JOAN VERDÚ - MIMI

El Pirineu avui