Prop de 3.000 metres quadrats destinats a l'esport i el turisme de muntanya repartits en dos envelats és la proposta laurediana pels propers 10, 11 i 12 de novembre, i que servirà també per donar el tret de sortida al projecte de la nova marca Explòria, ciutat firal. La fira s'ha batejat amb el nom de Firesport, i es recupera de la que es va començar a fer a Canillo als anys 90. De moment sembla que l'aposta ha estat un èxit, segons han expressat el conseller d'Obres i Urbanisme del comú lauredià, Joan Vidal, i del coordinador de l'esdeveniment, Eugeni de Santiago.

Firesport comptarà amb la participació d'una quarantena d'expositors, repartits en 54 estands (hi ha llista d’espera), a més de conferències, taules rodones, una pista de bàsquet de 3x3, una de vòlei platja i una de cúrling. De fet, la inauguració de Firesport comptarà amb un 'Face to face' amb la participació d'Albert Llovera i 'Purito' Rodriguez.

Firesport és el primer projecte d'Explòria, la nova marca anomenada per promocionar la parròquia com a ciutat firal.el mateix Vidal ha assegurat que, vista l'elevada demanda que ha tingut, Firesport "tindrà continuïtat" els propers anys.

Parlen al vídeo: JOAN VIDAL, CONSELLER URBANISME - EUGENI DE SANTIAGO, COORDINADOR EXPLÒRIA

El Pirineu avui